nomen
<

exposities 2008 (Drulon, den-Bosch, Diessen, )


# vanaf mei 2008

Les Jardins de Drulon

Deze Tuinen zijn gelegen in la France,
18170 Loye-sur-Arnon; in het zuiden van de Berry -recht onder Bourges

Hier zijn gedurende de gehele zomer van 2008 onder meer te zien:

[Droomgebied/Domain des Rêves]

Jardin de Drulon / weide met omheind Droomgebied
Jardin de Drulon / weide met omheind Droomgebied


Passiflora (2 westerse cultuurbloemen)

spirit of saint-Louis in miniatuur P-flora saint-Louis

santa-Maria in miniatuur P-flora santa-Maria


Waar liggen deze Franse tuinen?

Les Jardins de Drulon/De Tuinen van Drulon

chateau drulon tuinen van drulon

De tuinen van Drulon, gelegen in het zuiden van de Berry, bieden op meer dan 16 hectaren, een onvergetelijke wandeling aan liefhebbers van Kunst en Tuinen.

Ieder jaar ontvangen de Tuinen van Drulon, het kasteel en z’n bijgebouwen een internationale expositie van moderne en contemporaine beelden en installaties van een vijftigtal kunstenaars. De zeer verschillende sferen in tuinen en zalen bieden de mogelijkheid gevarieerd werk te exposeren zonder dat er interferentie optreedt. In de Bloementuin komen temidden van dichtbegroeide perken kleinere werken het best uit. De Kamertuin laat door z’n omvang grotere werken tot hun recht komen. De grote ronde kamer, aan het eind van de zichtlijn vanuit de Bloementuin is een ideale plek voor een monumentaal werk. De Wilde tuin inspireert vaak kunstenaars die in-situ werken tot installaties die opgaan in het landschap. Ook worden er op ludieke wijze atelierstukken geëxposeerd. Hangend in de bomen, drijvend op het water, op een geheimzinnige plek in het labyrint. Oplettende bezoekers ontdekken ze tot hun plezier op de meest onverwachte plaatsen. In de expositiezalen vindt men de werken die niet naar buiten kunnen. In het kasteel zijn er vier zalen gerestaureerd voor dit doel. De hal en de kleine salon zijn helder en licht met natuursteen geplaveid, de grote salon en de eetkamer met hun warme parket en lambrisering openen zich naar de tuin en de cour d’honneur..

Sinds 2006 hebben de tuinen van Drulon het nationale label "Jardin Remarquable' gekregen van het ministerie van cultuur.

De tuinen van Drulon zijn open van eind april tot 1 november en er vinden in die periode meerdere manifestaties plaats. Ieder jaar wordt de expositie vernieuwd en bieden de plekken een ander aanzien.


Het landgoed is gelegen aan de D997 in de Cher tussen St. Amand-Montrond en Culan

informatie: http://www.drulon.com
# september 2008

's-Hertogenbosch/Vitrage

KUNSTLIJN 2008

te zien in 2 weekeinden in september:

informatie: binnenkort meer --> **** A F G E L A S T ****

Galerie Vitrage in den Bosch is een initiatief van Patrick Lijdsman# zomer 2008 (camping Zeeland)

Ontwerp voor welkomstoeter: visuele megafoon bij ingang van zomercamping

camping stavenisse: beeld van megafoon-toeter 2008
ontwerp voor visuele megafoontoeterteksten


# 14-28 september 2008 (Landart-Diessen)

rampgebied te diessen

OBSERVATORIUM OP LAND-ART-DIESSEN

Geïnspireerd door de omgeving presenteren meer dan twintig kunstenaars een kunstwerk in en langs rivier "de Reusel" en in het bos "Turkaa" te Diessen (N.Br).
De kunst-wandelroute LAND-ART-DIESSEN 2008 (<-link naar overzicht van beeldenroute 2008), gratis toegankelijk, dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang van zondag 14 september t/m zondag 28 september 2008; start op Molenstraat 17a te Diessen (gem. Hilvarenbeek). Iedereen kan de route zelfstandig lopen aan de hand van de beschrijving die aan het begin gratis meegenomen kan worden.

Evenals de meeste andere deelnemers, hebben wij, Maarten Fleuren en Kees Reijnen, een nieuwe installatie gemaakt speciaal toegesneden op deze locatie.
In het bos van de Turkaa bevindt zich een vreemde open plek. Ontstaan door bliksem, windhoos of ongekend natuurgeweld. Menselijk ingrijpen valt ook niet uit te sluiten als oorzaak. Het hart van dit rampgebied, deze onplek, was zodoende de voor de hand liggende plaats om een observatorium op te richten ter bevordering van onderzoek naar oorzaak en gevolg...

logo landArt-Diessen

www.landartdiessen.nl/# november 2008

'The Last Waltz' -Groepsexpositie van galerie Kathareze - Tilburg

Na 24 jaar de allerlaatste expositie van deze galerie.

galerie Kathareze
# december 2008

'NACHTWINKEL'

Deelname de jaarlijkse kerstschow in Ruimte-X in tilburg
www.ruimte-x.nl.

^