nomen
< beelden/installaties

#>*@⁄‹›‡°

[MEDUSA]

Jaar: 2000
Afmetingen: 300 x 300 x 300 cm
Waar: zomersalon Faxx/T.K.S. (Tilburgse Kunst Stichting)Medusa -het vlot
centraal beeld in de Tilburgse zomersalon van 2000


< ^ >

In het kader van mijn immer voortschrijdende werkzaamheden betreffende de 'Noodzaak van Tuinieren' heb enige jaren het plan gehad een en ander samen te vatten in een alomvattend encyclopaedisch werk.
De bomen zijn gezaagd.
Echter: ik ben een lui mens.
Handelingen terzake vermalen, bedrukken, en weer binden tot een kloek en gewichtig standaardwerk kunnen wellicht achterwege blijven.

 "...Het is natuurlijk de vraag of dit hier het resultaat van een ramp is. Waar we naar kijken bedoel ik. Je ziet een vlot met drijfhout eromheen, er liggen grote houten boeken op, een paar versteende klompen en een houten navel als wereldmiddelpunt. Het verhaal van de ark van Noach, ja daar heb ik ook wel aan moeten denken.
Het is een vlot -dus de richting waarheen is min of meer onbepaald. Overgeleverd aan het lot ja. En dan met die drijvende punt,... de antieke omfalos kom je ook op verschillende plaatsen tegen in Delfi. Dat heb ik altijd erg amusant gevonden , dat mensen zo zeker weten waar de waarheid ligt, of het centrum; en dat dat dan officieel wordt vastgelegd."
"Afbeeldingen van mensen daar heb ik me nog niet aan gewaagd... Maar boeken en klompen zijn natuurlijk wel rechtstreekse menselijke artefacten, hulpmiddelen voor boven en beneden zogezegd. -je zou bijna zeggen om vooruit te komen, ha, ha, maar daar geloof ik niet in... In de ban van een zelfgeschapen Medusa, dat misschien wel. -Uiteindelijk blijft het een beetje dobberen...toch?"