nomen
< beelden/installaties

# Galerie Husstege, den Bosch

[PASSIEFRUIT]

Beeldende kunst in Den Bosch: de instalatie 'Passievruchten' ter ere van Jeroen Bosch in de zomertentoonstelling van galerie Husstege "Tuin der Lusten" en de gelijknamige kunstroute in 's-Hertogenbosch.

Jaar: 2001
Materiaal: koper, zink, verzinkt ijzer, glas, porselein en hout
Afmetingen per capsule: 140 cm breed en 200 cm hoogPassiezaden in de wind
Passiezaden in de wind - ontsnappingsmogelijkheid voor gekooide engelenDe lanceer-installatie

slagroomtoefjes van porselein
Bushnell's submarine-detail
capsules

De beelden met verwantschap aan de submarine onderzeeërs van David Bushnell en Jules Verne, maakten deel uit van de installatie "PASSIEFRUIT" die ik in 2001 in de achtertuin van het bedrijf Zenith in de Verwersstraat heb geplaatst in het kader van de zomertentoonstelling van galerie Husstege genaamd "Tuin der Lusten" en de gelijknamige kunstroute in 's-Hertogenbosch.

Beeldende kunst in Den Bosch: de instalatie 'Passievruchten' ter ere van Jeroen Bosch in de zomertentoonstelling van galerie Husstege "Tuin der Lusten" en de gelijknamige kunstroute in 's-Hertogenbosch.
De instalatie 'Passievruchten' -een ontsnappingsmogelijkheid voor gekooide engelen, ter ere van Jeroen Bosch in de zomertentoonstelling van galerie Husstege -Tuin der Lusten- en de gelijknamige kunstroute in 's-Hertogenbosch - Beeldende kunst in Den Bosch!

Te zien waren twee identieke aardbei-achtige vormen, verscholen in een Bossche achtertuin, losjes op hun plaats gehouden door een ijzeren draagconstructie.
Het geheel vormde een (lanceer)installatie, gerealiseerd in het kader van het Jeroen-Bosch-jaar 2001 en stond een aantal maanden buiten opgesteld in een Bossche achtertuin.
Het is geïnspireerd op het schilderij "Tuin der Lusten": Een overrompelend en complex werk met een onvoorstelbare rijkdom aan aards gewriemel en overrijpe vruchtbeginselen, + een forse scheut Jules Verne
De hel of het paradijs. Waaruit moeten we gered?
De 2 beelden met de honderden delftsblauwe keramieken applicaties en 3 houten fruitboomladders, vormen mijn hommage aan Jeroen Bosch die waanzin zo trefzeker zag.

De beelden met verwantschap aan de submarines/onderzeeërs van David Bushnell en Jules Verne, maakten deel uit van de installatie "PASSIEFRUIT" die ik in de achtertuin van het bedrijf Zenith in de Verwersstraat heb gemaakt in het kader van de zomertentoonstelling "Tuin der Lusten" van galerie Husstege en de gelijknamige kunstroute in 's-Hertogenbosch.


ontwerpbinnen-expo NBKS-bredabinnenexpo galerie kathareze (A.D. 2009 galerie LUYCKS) tilburgporseleinen sluitrozet

< ^ >