nomen
< beelden/installaties

# JeroenBosch-parade 2015

[De Processie]

mini-mossel
Werk-Werk-
....Werk

Jaar: 2015
Materiaal: gemengde technieken
Afm: lang, ruim, groots en verrassend!

6 nijvere monniken

Zes nijvere monniken hebben in 2015 een drijvende processie in 's-Hertogenbosch gerealiseerd: broeder Cornelis, broeder Hendrikus, broeder Hubertus, broeder Martinus, broeder Mauritius, en broeder Raimundus.

Een 60 meter lang lint van drijvende elementen, voortgetrokken en afgeremd door leden van de zeeverkennersgroep sint Joris uit ‘s-Hertogenbosch, zo voer deze poetische installatie ‘de Processie’ in het hart van de Boscharade 2015 op de Dommel.

Op drie drijvende blauwe eilanden staan geknotte bomen, waaraan een school roze vissen verlekkerd sabbelt. De vissen lijken hun natuurlijke habitat vergeten: ze vermaken zich prima in de lucht. Ze worden op korte afstand gevolgd door een aluminium lotusbloem, op een groene wolk. Een waar vanitasbeeld. Daarachter een grote bronzen bel of noodklok, opgesteld op een stevig vlot, voorzien van zwaailicht bestuurd door een Nederlandse gondelier. Achteraan tenslotte een rusteloze waterspuwende zielenwaag, de ultieme balans voor weging van goed en kwaad op de laatste dag – toegerust met zetel voor de Onzichtbare. De waag wordt omgeven en gevolgd door Dolende Zielen, vrij vorm gegeven naar de koppen uit schilderijen van Jeroen Bosch.

Boschparade: kunbstenaar Maarten Fleuren als gondelier op vlot met grote bronzen (bel)klok
Boschparade: Maarten Fleuren op vlot met grote bronzen (bel)klok


< ^ >