home

beelden

tekeningen

info/expo/cv

contact

c.v.
links
groenvoer
kunstlicht
grafkunst ->>
maarten fleuren - verkort cv

portret van maarten fleuren
portret van Maarten Fleuren door schilder Twan de Vos uit Wageningen (2001)


- Geboren in Nijmegen in 1953

- Naar Tilburg verhuisd in 1972 (studie aan de KHT)

- 1983-1988 Kunstacademie st. Joost, Breda

- waarna: Exposities en Opdrachten

- specialisatie: Beelden en (tijdelijke) installaties

- vaste galeries: Galerie Kathareze Tilburg, Galerie Hüsstege 's-Hertogenbosch (tot 2004)


Na begin jaren '90 van de vorige eeuw een tijd gependeld te hebben tussen mijn ateliers in Tilburg en Antwerpen heb ik me uiteindelijk in Tilburg gevestigd als zelfstandig beeldhouwer.

Ik werk met veel verschillende materialen zoals glas, beton, natuursteen, hout, brons, gips, R.V.S., en natuursteen. Vaak pas ik een combinatie van materialen toe in mijn installaties.

Volgens oud academie-docent Werner Moonen kun je bijvoorbeeld een tweedeling maken van kunstenaars in z.g. ideoplasten en fysioplasten. Grof gezegd: De fysioplast kleit of schildert vanuit het materiaal totdat het beeld naar tevredenheid is voltooid. De ideoplast werkt vanuit de idee, het concept, en past het daarvoor specifiek geëigende materiaal toe. Volgens deze definitie valt mijn kunstenaarschap onder de laatste noemer. (zie ook mijn credo 'groente')

Doorgaans werk ik alleen in mijn atelier, maar met enige regelmaat wordt voor opdrachten ook met collega's samengewerkt. Deze samenwerking vormt de vruchtbare basis voor mijn brede interesse met toepassing van de meest uiteenlopende materialen. Sedert 2005 werk ik regelmatig samen met de Tilburgse kunstenaar Kees Reijnen in diverse projecten.
(Td2-beeldbouwers)

Verder maak ik sedert 1996 eigenzinnige en bijzondere grafmonumenten Fleuren & Partners voor grafkunst op maat!

.