logo maarten fleuren, beeldend kunstenaar

 

 

HEREN4 / AKA MaartenFleuren&Co

ZwoegendeMonnikenKunstbroeders
De Kunstbroeders op Missie
vlnr: broeder Cornelis, broeder Hubertus, broeder Benedictus, broeder Henricus, broeder Martinus (HEREN4/+ uit Tilburg)

Heren4/+

Heren4... is een collectief van4 actieve kunstbroeders uit Tilburg met een kunstmissie. Wij maken installaties en beelden en werken sedert een aantal jaren op ongeregelde basis samen. In ons associatieve werk proberen we de tragiek van de menselijke conditie ('la condition humaine') te lijf te gaan. Vaak met humor, nooit vrijblijvend. Volgens mensen die het weten kunnen zijn we 'dieren onder invloed (van zelfverzonnen absurditeiten)' Als makers van poëtische en complexe installaties omhelzen wij dit inzicht van harte!

(HEREN4/+ Tilburg)

***

 

Heren4, beeld voor "Kunst in de gemeente Rijen" 2020Boomnest - voorstel voor het sokkelproject "Kunst in de gemeente Rijen 2020"

Roeptoeters met uil voor de gemeente Rijen

Leven we in een tijd van crisis of van overvloed, van feiten of van meningen, van inspraak of van dictatuur? De opvattingen hierover blijken bij een kleine (selecte) steekproef tot op het bot verdeeld. Wij, van Heren4/+, dragen de mensheid – ondanks zijn tekortkomingen - over het algemeen een goed hart toe en we zien op het raadhuisplein in Rijen ruimte voor een stille oproep tot grote wijsheid.

Kernvoorstel van Heren4

We stellen voor om in 2020 op de voorhanden sokkel een sculptuur te plaatsen in de vorm van een aluminium boom met een waaier van kleurige megafoon-toevoegingen en uil in top. Stilte en wijs zwijgen heersen hier, ondanks de suggestie van luide roep -

 

***

 

Nachtelijke harpijen op stok"40 Harpijen op stok in de maanverlichte nacht"

Waakzame Harpijen

Tijdens de derde week van juni staat de westhoek van Schouwen traditioneel in het teken van de Kunstschouw en zijn kunst, cultuur en omgeving. Langs de kop van Schouwen-Duiveland vind je uitgestrekte zandstranden waar de meeuwen jongleren in de zilte zeelucht. Achter de eerste duinenrij ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. In de oostelijke flank van het eiland overheersen uitgestrekte polders, doorsneden door dijken en onderbroken door mooie dorpen. In dit gevarieerde landschap streken in 2019 in de derde week van juni zo’n 40 harpijen neer uit binnen- en buitenland, op de voet gevolgd door duizenden kunstliefhebbers.

2 harpijen op stok"twee waakzame harpij-vogels "

 

***

 

Filosofenpad in Zeeland

 

Twee uilen wijzen de weg naar het filosofenpad

 

Thales van MiletePortret in keramiek van de Griekse filosoof Thales van Milete door broeder Cornelis (Kees Reijnen)

 

 

Schopenhauers filosofische hoofdPortret in keramiek van de diepe denker Schopenhauer door broeder Cornelis

 

Drukkers en zetters

Lorem ipsum is een tekst die vaak door drukkers, zetters, grafisch ontwerpers en dergelijken gebruikt wordt om te kijken hoe een tekst of lettertype eruit ziet, bijvoorbeeld in letterproeven, op een webpagina of op een kaft van een boek. De standaardversie van het Lorem ipsum stamt uit circa 1500, maar heeft weinig van doen met deze Tilburgse kunstnaars die immers toen nog helemaal niet bestonden!

Heren4, kunstenaars uit TilburgEen onbekende foto van de heren4 in cognito

De finibus bonorum et malorum (latijnse tekst)

De eerste woorden van het Lorem Ipsum vinden hun oorsprong in het boek 'De finibus bonorum et malorum' (Over de grenzen van goed en kwaad) van Marcus Tullius Cicero uit 45 voor Christus. In alinea 1.10.32 van dit boek komt namelijk de volgende zinsnede voor:

" Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit" (Er is niemand die van pijn houdt, die er naar zoekt, en het wil hebben, simpelweg omdat het pijn is...). [bewerken]

 

Variatio in species et formulationibus

Op de stoplaptekst "Lorem ipsum dolor sit amet" bestaan talloze varianten, die alleen de eerste zinsnede steeds gemeen hebben. Zo is bijvoorbeeld ook de volgende tekst in omloop:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus libero leo, pellentesque ornare, adipiscing vitae, rhoncus commodo, nulla. Fusce quis ipsum. Nulla neque massa, feugiat sed, commodo in, adipiscing ut, est. In fermentum mattis ligula. Nulla ipsum. Vestibulum condimentum condimentum augue. Nunc purus risus, volutpat sagittis, lobortis at, dignissim sed, sapien. Fusce porttitor iaculis ante. Curabitur eu arcu. Morbi quam purus, tempor eget, ullamcorper feugiat, commodo ullamcorper, neque.

etc. etc.

 

***

 

omhoog

 

home | beeld | heren4 | grafkunst | contact

 

 

wie is Maarten Fleuren> • tekeningen